Фортуна Дюселдорф сложи край на серията си от 7 поредни мача без победа в Бундеслигата, като победи гостуващия Хамбургер с 2:0 в първи мач от 13-ия кръг в Германия.

Играчите на Норберт Майер изиграха много дисциплинирано срещата и с малко късмет успяха да изскочат над опасната зона в елита.

За гостите пък загубата не бе единствената лоша новина, след като най-добрият им играч Рафаел ван дер Ваарт напусна контузен още в 32-ата минута.

Освен това те първи успяха да пратят топката в мрежата, когато Майкъл Мансиен простреля вратаря Фабиан Гийфер, но попадението бе отменено заради засада.

Това определено остави своя белег върху играта и в добавеното време на мача Роби Крус успя да накаже Хамбургер след сериозна грешка на корееца Хьонг-Мин Сон.

Малко след почивката на терена се появи „златната резерва“ Щефан Райзингер и в 64-ата се отчете с повече от красив гол. Опитният нападател първо свали на земят с финт Хайко Вестерман, а точно пред наказателното поле се подигра и с Мансиен, преди да прати топката с убийствен шут в горния десен ъгъл.

Хамбургер продължи да натиска до края в търсене на поне един гол, но дори и когато вратарят Гийфер сбърка лошо в края, вратата на домакините остана „суха“.

Така Фортуна вече заема 13-а позиция с 14 точки, докато Хамбургере е 9-и със 17.