Отборът на Гройтер Фюрт постигна равенство 1:1 при гостуването си на Айнтрахт в срещата, която откри 10-ия кръг в Бундеслигата. Възпитаниците на Михаел Бускенс изиграха много силно второ полувреме, като изпуснаха достатъчно шансове да си тръгнат с трите точки.

По този начин те записаха трето поредно равенство в първенство, докато домакините от Айнтрахт пък вече 5-и пореден мач на свой терен нямат загуба от Фюрт.

На „Комерцбанк-Арена“, който събра повече от 47 хиляди души, играчите на Армин Вее започнаха повече от обещаващо и поведоха още в първата минута след попадение на Алекс Майер. Това определено разклати самочувствието на гостите, които до изминаването на първия четвърт час предимно се отбраняваха.

След това обаче тимът на Бускенс постепенно наложи своя стил на игра, като разчиташе на бързи и директни атаки към вратата на Кевин Трап.

Усърдието им даде резултат в началото на втората част при една бърза контраатака. Преди нея Такаши Унуи от Айнтрахт можеше да удвои преднината на отбора си, но Макс Грюн спаси. При ответните действия роденият в Русия Едгар Приб подаде чудесно към Золтан Щийбер, а унгарското крило не даде шанс на Трап – 1:1.

До края на мача най-чистото положение се откри пред опитния Джералд Асамоа, но нападателят на Фюрт опита да прехвърля вратаря, с което му позволи ударът му да бъде отразен.

Равенството не помогна особено на гостите, като те все пак се отлепиха от последното място и вече са 17-и със 7 точки. Айнтрахт пък поне временно се изравни с втория Шалке, който също е с 20 точки, но и мач по-малко.