Фиорентина ще се опита през лятото да върне в Италия нападателя Кжищоф Пьонтек. Полският национал играе в Херта Берлин и вчера отбеляза едно попадение за успеха на берлинчани с 2:0 над Аугсбург.

Според La Nazione “виолетовите“ първо са поискали халфа на Сампдория Карол Линети и вече текат преговори между двата клуба.

Интересното е, че Линети и Пьонтек имат един и същи агент. По този начин те са проявили интерес към бившия нападател на Милан.

Полският национал премина в Херта през януари за сумата от 27 милиона евро. Но нападателят реализира само едно попадение в първите си осем мача за „старата дама“.

Все пак Кжищоф Пьонтек изглежда, че се е аклиматизирал към Бундеслигата и в последните два кръга несъмнено се разписва. Той е доволен от избора, който направи през зимата. Медиите в Италия споменават, че Фиорентина ще се опита да договори двугодишен наем със задължителна откупна клауза. Същото направиха с Патрик Кутроне, който дойде на „Артемио Франки“ от Уулвърхемптън.

Любопитното в случая е, че Пьонтек отново може да замени Кутроне, както го направи през януари 2019 година, когато пристигна на „Сан Сиро“.

Кжищоф Пьонтек реализира 11 гола в първите си 20 мача за Милан, но вкара само още пет през първата половина на новия сезон.