Днес завърши първенството в Бундеслигата. Въпросителните бяха кои два тима ще изпаднат директно, кой ще играе бараж за оставане, както и кой тим ще е трети в класирането.

Директно отпаднаха отборите на Айнтрахт Брауншвайг с 25 точки и Нюрнберг, който събра 26. Тимът от Брауншвайг загуби с 1:3 гостуването си на Хофенхайм, а Нюрнберг допусна поражение с 1:4 при визитата си на заелия окончателно 3-о място състав на Шалке.

Хамбургер ще има още един шанс да се спаси с плейоф срещу 3-ия от втора Бундеслига (Гройтер Фюрт или Кайзерслаутерн). В последния кръг северняците загубиха при гостуването си на Майнц с 2:3, но заеха 16-ото място с актив от 27 точки.

Шампионите от Байерн Мюнхен завършиха успешно първенството, след като победиха Щутгарт с 1:0 у дома. Автор на победния гол стана Клаудио Пизаро в последната минута на срещата.

Феърплей в Бундеслигата, Майнц на Неделев в Европа

източник: БГНЕС/Gulliver/Getty Images

Така момчетата на Пеп Гуардиола финишираха с актив от 90 точки, втория Борусия Дортмунд надигра категорично Херта с 4:0 като гост и завърши със 71 точки. Трети е Шалке с 64.

В останалите двубои Аугсбург победи Айнтрахт Франкфурт с 2:1, Байер Леверкузен надигра със същия резултат Вердер Бремен.

Хановер победи Фрайбург с 3:2, а Волфсбург спечели с 3:1 като домакин на Борусия Мьонхенгладбах.

В Шампионската лига отиват Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Шалке и Байер Леверкузен. В Лига Европа - Волфсбург, Борусия Мьонхенгладбах и Майнц.