Феновете на Унион (Берлин) отново се събраха на стадион "Алте Фьорстерай" (Старото Лесничейство), за да отпразнуват успешния край на първия сезон на отбора в Бундеслигата. Но още преди играчите да приключат кампанията с победа над Фортуна Дюселдорф 3:0 зад затворените врати на стадиона, наложено заради епидемията от коронавирус, президентът на клуба Дирк Цинглер поиска яснота какво точно ще бъде позволено и какво не за следващия сезон.

Феновете на Унион Берлин

източник: Gulliver/GettyImages

"Искам до началото на следващия сезон да има ясни и разбираеми правила за връщането на хората към посещението на големи събития без правила за социално дистанциране", написа той в клубното списание, което беше раздадено на запалянковците преди мача. Около 100 фена бяха извън оградите на стадиона, а след неговия край футболистите се изкатериха, за да им благодарят за всеотдайната подкрепа през целия сезон. Унион вече беше глобен веднъж за нарушаване на изолационните и хигиенни правила по време на прекъснатия сезон.

Феновете на Унион Берлин

източник: Gulliver/GettyImages

"Играем футбол за хората и най-вече за хората, които идват на стадиона, каза още Цинглер, като уточни, че подобни ограничителни правила могат да нанесат сериозен финансов ущърб на организаторите както на спортни събития, така и на концерти. "Моля, не ме разбирайте погрешно. Не искам да излагам здравето на никого на риск, но трябва да има ясни правила, каза още той. В Бремен пък повече от 130 фена останаха извън Везер щадион, но изживяха емоцията, че отборът им се спаси от директно изпадане и ще играят баражи с големия противник Хамбургер ШФ.