Жестока драма се разигра в неделната вечер в Хамбург. Вратарят на Санкт Паули Бенедикт Плике заедно с фенове на отбора са били брутално пребити с пръти от привърженици на местния враг Хамбургер ШФ.

Плике и двайсетина фена на Санкт Паули се прибирали с влак след мача на техния отбор с Фрайбург в неделя. На гарата в Хамбург, групата, в която имало жени и деца, е била нападната от 15 маскирани привърженици на големия отбор от града.

Според полицията, атаката е била планирана. Първо вратарят и неговите приятели са били замеряни с бутилки, след което групата фенове на Хамбургер ги е нападнала с прътове, тежащи над 10 килограма. Плике е съборен на земята и жестоко удрян.

Привържениците на Хамбургер ШФ са нападнали и дошлите на мястото на инцидента полицаи. В крайна сметка трима от нападатели са били заловени, а проверка показала, че и тримата имат сезонни карти за домакинските мачове на „хамбургерите”.

Трима от привържениците на Санкт Паули са били по-сериозно наранени и са постъпили в болница.

„Объркан съм и много разочарован от тази атака и от факта, че се свързва с нашия отбор”, заяви босът на тима Оливер Шеел.