Доста неприятни мигове изживя отборът на Щутгарт преди мача си с Бохум, завършил 1:1. Близо 100 привърженици на „швабите”, недоволни от представянето на отбора, блокираха пътя на клубния рейс и по този начин попречиха на тима да влезе на стадиона. Феновете скандираха обиди по адрес на доскорошните си любимци и запалиха бенгалски огън. Едва след намесата на полицаите, автобусът успя да продължи своя път.

За щастие нито един човек не бе ранен при случилото се, а автобусът остана невредим. „Надявам се, че настроението ще се промени по време на мача. Но естествено разбирам, че феновете са недоволни”, заяви старши треньорът на Щутгарт Маркус Бабел преди началото на срещата.

Това обаче не се случи и феновете продължиха с освиркванията по време на срещата. Бабел бе на път да поеме глътка свеж въздух, но в края на мача Бохум изравни за 1:1, с което допълнително утежни ситуацията на „швабите”, които са в зоната на изпадащите с 12 точки от 15 мача. След края на мача пък феновете продължиха с песните против отбора си.