Ръководството на Фенербахче предложи на Кевин Курани 40 милиона евро, съобщава германският таблоид „Билд”. Изданието разкрива, че турският отбор от дълго време се бори за подписа на нападателя. Най-напред „фенерите” предложили на Шалке 10 милиона, седмица по-късно вдигнали цената на 15.

Мениджърът на „кралско-сините” Андреас Мюлер отказал офертата. „Тъй като не съм самоубиец, няма да приема. Искаме Кевин да бъде част от състава ни и през следващия сезон”, заяви босът.

Сегашното предложение обаче трудно ще бъде отхвърлено – за четири години във Фенербахче националът на Германия ще получи 40 милиона евро. Турците дори предлагат да изплатят 80% от сумата още сега, което означава – 32 милиона наведнъж за Курани.

Нападателят и неговият агент Роджър Витман не искат да коментират офертата. Въпреки това обаче преди седмица футболистът каза: „За мен е чест, че такъв велик треньор като Зико ме иска в отбора си, но аз се чувствам добре в Гелзенкирхен. Предстои ми Европейско първенство. Всъщност няма причина да искам да напусна Шалке”. Националът не пожела да коментира новата топ оферта на турския тим.