Ръководството на Енерги Котбус прекъсна преговорите със старши треньора Петрик Зандер за подновяване на изтичащия му през 2008 година договор. Двете страни ще подновят разговорите помежду си едва по време на зимната пауза. Това решение бе взето от шефовете на отбора по време на събрание днес следобед. Причината да бъдат взети подобни мерки е начинът, по който наставникът открито говори пред медиите за евентуалния си нов контракт с „червено-белите”.

„След големите успехи, които постигнахме заедно – спечелената промоция за Бундеслигата и оставане в елита, искахме изпълнените с уважение преговори между двете страни да се водят мирно. Особено след като и ние, и Зандер държим договорът да се поднови”, заяви президентът на Енерги Улрих Лепш.

По време на заседанието ръководството на тима от Котбус изрази неразбирането си към цялата тази открита дискусия отстрана на наставника и медиите относно въпросния контракт. Подобно напрежение, налагано от журналистите, е абсолютно неприемливо в отбора, пише официалният сайт на клуба. Поради тази причина преговорите ще продължат през зимата и то под пълна дискретност и спокойствие.

„Договорът може да не бъде продължен единствено поради липса на икономически възможности”, заяви мениджърът на Енерги Щефен Хайдрих. Той добави, че отборът е изключително доволен от новите попълнения, сред които и защитникът на Левски Станислав Ангелов. Пелето подписа с тима от Лаузитц тригодишен контракт, но без знанието на „сините”. 29-годишният бранител е в Котбус, но не тренира с евентуалните си бъдещи съотборници, тъй като от Енерги не искат да получат наказание от Световната футболна централа. Ако германците не получат зелена светлина от шампионите на България, ще сезират ФИФА по случая.

„Мисля, че новият ни състав е повече от задоволяващ. Страхотно предизвикателство е да сформираш толкова силен тим. Ще се концентрираме върху това тези момчета да се сработят наистина добре”, каза Хайдрих.

Междувременно Енерги привлече поредното си ново попълнение в лицето на датчанина Денис Сьоренсен. 26-годишният нападател ще се състезава в Котбус през следващите четири години. Той идва в Германия от първодивизионния датски тим – Мидтиланд. Трансферната сума, която е заплатена за Сьоренсен, е 700 000 евро.