Ръководството на Енерги Котбус сформира окончателно състава си за сезон 2007/2008. Германският клуб инвестира рекордна сума на трансферния пазар, като похарчи 2,53 милиона евро за девет нови футболисти. Това е най-сериозната инвестиция, която тимът е направил през цялата си история.

От всички нови попълнения най-евтин за „червено-белите” се оказа защитникът на Левски Станислав Ангелов. Енерги ще плати за Пелето 180 000 евро. 29-годишният национал подписа тригодишен контракт с отбора от Котбус. Германците и българският бранител се позовават на клауза в договора на футболиста с Левски, която гласи, че той може да бъде откупен за точно определена сума – 180 000. Шампионите на България все още не са дали зелена светлина за трансфера на Ангелов и случаят най-вероятно ще бъде решен от ФИФА.

Ако защитникът на „сините” премине в Бундеслигата това лято, той ще се превърне в най-евтиното попълнение на германците.

Димитър Рангелов е преминал в Котбус за 200 000 евро, толкова са похарчени и за Ефстатиос Алонефтис и Овидиу Бурка. На 250 000 бе оценен Кристиан Басила. Енерги Котбус се изръси с 300 000 за Кристиан Ипса, но за сметка на това Михаел Лерхел и Тони Ваксмут преминаха като свободни агенти в тима.

Най-скъп е Денис Сьоренсен. Датският нападател струва цели 1,2 милиона евро. Това е вторият най-скъп трансфер в историята на Енерги след Радослав Калужни (1,4 милиона).

Клубът от Котбус спечели 5,45 милиона от продажбата на Сержьо Раду, Влад Мунтанеу (и двамата се присъединиха към Волфсбург), Кевин МакКена (Кьолн) и Даниел Гункел (Майнц 05).