Отборът на Енерги Котбус претърпя тежко поражение като гост на Шалке с 4:0. Тимът на българските национали Станислав Ангелов и Димитър Рангелов не успя да се противопостави на своя противник и още повече утежни положението си в дъното на таблицата в немското първенство.

Нападателят Димитър Рангелов изигра цял мач, но трудно стигаше до голови ситуации пред вратата на домакините. Другият българин в редиците на Котбус – Ангелов пък пропусна мача заради натрупани жълти картони.

Пандер откри головата серия за домакините с попадение дошло още в четвъртата минута на мача. Алтинтоп удвои двадесет минути по-късно за да предреши всичко в срещата още през първата част.

През второто полувреме паднаха нови два гола и те отново бяха във вратата на гостите от Енерги. Първо Джърмейн Джоунс направи резултата класически в 60-ата минута, а Кевин Курани оформи крайното 4:0 две минути преди края.

Успехът изкачи Шалке с една позиция напред в класирането и вече е шести. Енерги остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното място с актив от 23 точки.