В двубоят между Санкт Паули и Динамо Дрезден от 22-ия кръг на Втора Бундеслига игран вчера се разразиха безредици по трибуните. Мачът между 14-ият и последният в класирането завърши при резултат 0:0, но на трибуните беше горещо.

След последният съдийски сигнал няколко фена на Динамо прескочиха сектора за гости и започнаха да си разменят удари с палки с домакинските привърженици. Полицията успя да избута тълпата от запалянковци с помощта на лютив спрей.

В това време привърженик от Дрезден изстреля ракета, която се блъсна в козирката на стадиона и се върна обратно към феновете, след което двама души пострадаха и бяха откарани в болница.

Полицията все пак успя да изтласка феновете извън стадиона и да предотврати опасността от по-сериозни последици.

Причината за това действие на феновете на Динамо е стикер, който е бил публикуван в една от социалните мрежи от фенове на Санкт Паули. На въпросната лепенка е изобразена бомба, която пада към надпис „Дрезден“. Това е алюзия към бомбардировките над града през 1945 година в края на Втората световна война.

Привържениците на Санкт Паули и Динамо Дрезден са едни от най-фанатизираните в Германия и враждата между тях датира от много по-рано. Все пак не е изключено двата отбора да спорят отново помежду си, но вече в третото ниво на германския футбол.