Капитанът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт е по-добър от плеймейкъра на Вердер Диего, това заяви пред „Билд” германската футболна легенда Щефан Ефенберг. Специалистът обаче бързо добави: „Въпреки това бременци ще спечелят трите точки в мача днес”. Както е известно, отборът на Хууб Стевенс гостува в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата на „Везерщадион” в Бремен днес от 15.30 часа местно време.

„И двамата са изключително важни играчи за своите тимове, поемат отговорността при изпълнение на фаулове и дузпи. За по-високата класа на холандеца говори фактът, че именно той носи капитанската лента. Лошото при Диего е, че все още не може да говори добре немски. Това значително затруднява комуникацията с останалите му съотборници”, смята Ефенберг.

„Колкото до спечелените единоборства статистиката сочи срещу Ван дер Ваарт – той има едва 42% спечелени топки, а бразилецът – 52%. Холандският национал е реализирал 8 гола в 11 мача, а Диего има 7 попадения в 14 срещи. Определено смятам, че Рафаел е по-силният футболист от двамата, но тук предимство има факторът „домакиство”. Вердер ще победи”, заяви бившият капитан на Байерн.