Воденият от Илия Груев тим на Дуисбург остава без победа след 7 кръга във Втора Бундеслига. В двубой от междинния кръг „зебрите” стигнаха до 3:3 в зрелищен сблъсък като гости на Магдебург.

Срещата започна чудесно за Дуисбург, след като в 19-ата минута Сергей Илюценко откри резултата след центриране на Кевин Волце. Украинецът пое на гърди, след което намери начин да стреля покрай противниковия вратар.

Авансът на гостите се запази до 62-ата минута, но в рамките на три Магдебург постигна пълен обрат.  Кристиан Бек засече отблизо за 1:1, а хитро изпълнение от пряк свободен удар на Филип Турпиц донесе 2:1. След още 2 минути обаче и Волце изпълни блестящ фаул за 2:2.

Домакините поведоха отново в 84-ата минута, когато Кристофер Хандке засече с глава центриране от корнер на Нилс Бутцен.

„Зебрите” обаче не се отказаха и в крайна сметка стигнаха до ново изравняване. За него помогна и щастлив карамбол в наказателното поле, след който Лукас Дашнер от непосредствена близост реализира от малък ъгъл.

Така двата отбора останаха единствените без победа от началото на сезона. Магдебург обаче има 5 равенства и съответно е на 15-о място, докато Дуисбург е последен със само 2.