Борусия Дортмунд допусна трета поредна грешна стъпка в Бундеслигата. В мач от 8-ия кръг на първенството „жълто-черните” завършиха 3:3 като гости на Дармщад като в крайна сметка дори трябва да са доволни от точката, защото изравниха в добавеното време на двубоя.

Дортмунд владееше топката през по-голямата част от двубоя, но тимът на Томас Тухел бе изненадан на контра атака.

Домакините откриха още в 6-ата минута, когато Алмог Коен засече центриране в наказателното поле и и с изстрел от воле вкара за 1:0.

В 24-ата минута авансът на Инголщад бе удвоен чрез Дарио Лешано, който бе точен с глава след центриране на Зутнер.

Дортмунд успя да намали едва в 59-ата минута чрез Пиер-Емерик Обамеянг, който бе точен с глава от близко разстояние. Още в ответната атака обаче Инголщад възстанови аванса от два гола с ново попадение на Лешано.

Адриан Рамос все пак отново върна надеждите на Борусия с попадение 10 минути по-късно. Точката донесе младата надежда Кристиан Пулишич, който в първата минута на добавеното време засече с крак центриране в наказателното поле.

Друг от фаворитите – Байер Леверкузен записа тежка загуба с 0:3 като домакин на Хофенхайм. Всичко за „аспирините” започна с червен картон на Кевин Фоланд в 6-ата минута, а в последствие гостите стигнаха лесно до успеха с голове на Демирбай, Вагнер и Зубер.

Волфсбург пък продължи страданията си и под ръководството на временния треньор Валериен Исмаел. „Вълците” загубиха с 1:3 гостуването си на Дармщад.

Херта Берлин постигна успех с 2:1 над Кьолн в сблъсък между два от най-добре представящите сеотбори от началото на сезона. Фрайбург също постигна резултат 2:1 в домакинството си на Аугсбург.

В класирането Херта се изкачи на второ място със 17 точки, колкото има и лидерът Байерн, койот е и с мач по-малко. Хофенхайм е трети с 16, следван от Кьолн с 15, РД Лайпциг с 15 и Борусия Дортмунд с 14.