Интригата в немската Бундеслига се завързва все повече. В последен мач от 25-тия кръг Хамбургер постигна много ценна победа с 2:1 като гост на Шалке.

По този начин 9 мача преди края на шампионата, първите четири отбора в класирането се събраха в рамките на една точка. Лидер продължава да е отборът на Валери Домовчийски Херта, който се издъни в събота, като загуби с 0:2 от Щутгарт. Тимът от Берлин има 49 точки, а Байерн, Волфсбург и Хамбургер са с една по-малко. Баварският колос и тимът от града на Фолксваген дори имат и еднаква голова разлика.

На „Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен всички голове паднаха в последните 20 минути, като в герой за тима от Хамбург се превърна Хосе Паоло Гереро, отбелязал и двете попадения за своя отбор.

В 71-вата минута перуанецът откри резултата след страхотна грешка на вратаря на Шалке Мануел Нойер. Франк Рост от аут изсипа топката в полето на Шалке, Нойер излезе напред, за да изчисти топката, но вместо това се размина с нея и за Гереро остана единствено да я насочи към опразнената врата.

Само 4 минути по-късно Марсел Янсен намери юношата на Байерн в наказателното поле. Гереро успя да укроти топката и от 3 метра да вкара втория гол в мача.

В 80-тата минута Джеферсън Фарфан засече центриране на Кевин Курани и върна един гол за Шалке. За повече обаче тимът от Гелзенкирхен нямаше сили и така Хамбургер завоюва ценните три точки, които ги оставиха в борбата за титлата.

Шалке пък продължава неубедителното си представяне в Бундеслигата. „Кралскосините” заемат 8-мото място с 37 точки и с почти никакви шансове за участие в евротурнирите догодина.