Драматичен инцидент, за щастие завършил без трагични последици, се случи по време на мача между Пройстен Мюнстер и Холщайн Кийл (0:3) от Трета Лига на Германия.

Футболисти, треньори, сред които и наставникът на Пройсен Павел Дочев, както и 8200 зрители преживяха истински ужас в края на мача.

В 83-а минута защитникът на Пройсен Клемен Халет се строполи на земята след ритник от съперника му Фите Сикора и остана да лежи неподвижно на терена, без дишане и пулс.

За щастие неговите съотборници Бени Зигерт и Доминик Шмид разбраха какво се случва и реагираха веднага като започнаха да натискат гърдите на Халет. Така те, заедно с помощта на лекарите и санитарите върнаха французина към живота.

След спешната намеса, Халет бе директно закаран от терена в болницата, където ще трябва да остане 5 дни за наблюдение.

„Пулсът на Клемен вече е отново нормален. Въпреки това, разбира се, трябва да наблюдаваме изкъсо неговото развитие“, заяви докторът на Пройсен Корнелиус Мюлер-Ренсман.

Халет, който през май стана баща за първи път, влезе в игра малко преди инцидента. Неговата съпруга пък трябваше от трибуните да гледа случващото се с мъжа й.

Бившият треньор на ЦСКА Павел Дочев разбираемо бе шокиран от случилото се с неговия футболист: „В такива случаи футболът отива на заден план. Това днес за нас бе във всички отношения една черна събота...“