Борусия Дортмунд може да извърши изненадващ трансфер като вземе нападател на Байерн Мюнхен след финала между двата отбора, който е тази вечер.

Става дума за опитния Клаудио Писаро, който може да премине в Дортмунд, ако Роберт Левандовски напусне клуба. Любопитен факт е, че новият отбор на поляка може да бъде именно Байерн.

Според „Билд“ от Борусия са решили, ако Левандовски напусне през лятото да привлекат един млад нападател, както и опитен голаджия от Бундеслигата, а топ кандидат е именно 34-годишният Писаро.

Въпреки неговата възраст, от Дортмунд са убедени, че перуанецът може да играе на топ ниво ролята на джокер поне още две години.

Пизаро се завърна в Байерн в началото на сезона и изигра своята роля за успехите на баварците, но въпреки това си остава избор номер 3 след Марио Манджукич и Марио Гомес.

Неговият договор изтича в края на сезона, а новият старши треньор на Байерн Пеп Гуардиола е готов да му предложи единствено едногодишен контракт, докато от Борусия ще опитат да го примамят с двугодишен договор.