Борусия Дортмунд разгроми с 5:1 Хамбургер ШФ като гост в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата.

По този начин „жълто-черните“ съвсем заплетоха ситуацията на върха в класирането. Шампионите, Байерн и Шалке имат еднакъв актив от 37 точки, а четвъртият Мьонхенгладбах е само с една по-малко.

В Хамбург очакванията за равностоен мач изобщо не се оправдаха и гостите категорично показаха разликата в класите между двата отбора. Над всички бяха поляците Роберт Левандовски и Якуб Блашчиковски, които забиха по два гола за успеха.

Началото сложи Кевин Гроскройц, който се възползва от пас на Шинджи Кагава и без проблеми вкара във вратата на Дробни за 1:0.

В 37-а минута Левандовски удвои преднината на своя отбор по много класен начин. След пас от тъч, нападателят излъга Вестерман, премина без проблеми през Аого и стреля над Дробни за 2:0.

Интригата в мача съвсем свърши в 58-а минута, когато Блашчиковски вкара за 3:0. Халфът, който замести по много успешен начин Марио Гьотце, получи топката от сънародника си Левандовски и с мощен удар от 15 метра не остави шансове на стража на домакините. Куба вкара и втори гол в 76-а минута, с който направи преднината на отбора си цели 4 гола.

В 83-а минута домакините вече губеха с 0:5 след втория гол на Левандовски. Полският голаджия направи добро двойно с Гроскройц, след което останал сам срещу Дробни без проблеми реализира поредния гол във вратата на Хамбургер ШФ. Домакините все пак стигнаха до почетен гол в 86-а минута чрез Хосе Паоло Гереро.

В класирането Дортмунд е на второ място заради по-лошата си голова разлика спрямо Байерн. Хамбург пък се смъкна на 14-а позиция с 19 точки.