Мъките на Борусия Дортмунд нямат край в Бундеслигата. Тимът воден от треньора Юрген Клоп падна на последно място във временното класиране в Германия, след загуба с 0:2 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт в 13-я кръг на шампионата.

Борусия записа осма загуба в първенството и остава с 11 точки на последната позиция в Бундеслигата, а Айнтрахт излезе на девето място с 18 точки в актива си.

Отборът от Дортмунд бе надигнал леко глава след ужасяващия старт в Бундеслигата с победата над Мьонхенгладбах и равенството с Падерборн, но се провали във Франкфурт.

Двата гола за домакините отбелязаха Александър Мейер в 5-ата и Харис Сеферович в 78-ата минута.

Айнтрахт Франкфурт

източник: Gulliver/Getty Images

Двубоят стартира по възможно най-добрия начин за Айнтрахт, след като още в петата минута Александър Мейер овладя след дълъг пас от Марко Рус, реагира светкавично и стреля от близко разстояние, за да направи резултата 1:0 в полза на домакините.

Борусия опита да отвърне веднага и две минути по-късно Хенрик Михтарян излезе очи в очи срещу вратаря на Айнтрахт, но вратарят на домакините Феликс Видвалд отрази удара.

Гостите бяха близо до изравняването в 24-ата минута, когато Феликс Видвалд успя да избие удар на Пиер-Емерик Обамеянг, а при добавката Кевин Гроскройц уцели гредата.

В следващата атака на гостите Шинджи Кагава пусна добре към Михтарян в наказателното поле, но арменецът също не успя да порази вратата на Айнтрахт. Борусия имаше нов шанс само две минути по-късно чрез Себастиан Кел, но Феликс Видвал отново бе на мястото си.

Домакините на свои ред пропиляха две възможности да увеличат аванса си, като в 40-ата и 45-ата минута Харис Сеферович застраши съперника, но попадение нямаше и първото полувреме приключи при 1:0.

Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/Getty Images

Втората част пък започна със светкавична опасност пред вратата на Роман Вайденфелер, като Марк Стендера стреля от воле, но защитник на Борусия отрази удара.

Кошмарът за тима от Дортмунд стана пълен в 78-ата минута, когато след грешка в състава на гостите Харис Сеферович стигна до топката в  наказателното поле и вкара за 2:0. Матиас Гинтер се опита да върне с глава към Вайденфелер, но прати топката покрай вратаря, а Сеферович я овладя и реализира.

Борусия можеше поне да намали в 81-ата минута при изстрел на Илкай Гюндоган към горния десен ъгъл на вратата на Видвал, но стражът се прояви с чудесно спасяване.