Ръководството на Борусия Дортмунд даде 1 месец на звездата си Шинджи Кагава да реши дали ще остане в клуба или иска трансфер в друг отбор.

Договорът на японеца с шампионите на Германия изтича през 2013, а от Дортмунд вече му предложиха да го удължи с още 3 години при двойно увеличение на заплатата, която скача на 3 млн. евро годишно. Отговор от Кагава обаче не последва и след няколко месеца на безрезултатно чакане шефовете на клуба очевидно започват да губят търпение. Желанието им да разберат решението на играча, колкото се може по-бързо, е продиктувано и от големия интерес към играча, който ще ги постави в добра позиция при евентуални преговори, ако той все пак си тръгне от „Сигнал Идуна Парк“.

„Става дума за планиране бъдещето на клуба“, каза спортният директор Михаел Цорк. „Намесени са и интереси на трети страни. Необходима ни е сигурност.“

Смята се, че Кагава е трансферна цел както на английските грандове Манчестър Юнайтед и Челси, така и на шампиона на Италия Милан. Борусия най-вероятно ще постави цена от около 15 млн. евро на играча, която изглежда като нелоша цифра на фона на 350 хил. евро, които германците платиха на Серезо Осака за него през 2010 г.