Заспалият гранд Борусия Дортмунд най-после показа признаци за съживяване в Бундеслигата. Вестфалците записаха едва третата си победа от началото на сезона в домакинството на Хофенхайм и се отлепиха от последната позиция, на която бяха закотвени до днес. 

Единственото попадение за тези така важни три точки реализира Илкай Гюндоган още преди почивката. "Жълто-черните" можеха и да са по-убедителни, но два техни гола бяха отменени несправедливо. 

Домакините започнаха доста по-активно, явно решени да се реваншират на феновете си за слабите резултати досега. И ги зарадваха още в 17-та минута, когато Гюндоган откри резултата. 

Тогава прекрасна атака по десния фланг завърши със страхотно центриране на Пиер-Ерик Обамеянг към далечната греда, където Гюндоган беше непокрит и той с глава прониза вратаря за 1:0. 

Въпреки натиска на домакините до почивката и пропуските на Обамеянг Хенрих Мхитарян, както и на Свен Шиплок и Себастиан Руди за Хофе, повече попадения не паднаха и двата тима се оттеглиха при гол преднина на Борусия. 

Втората част започна също много силно за вестфалците. Те отбелязаха и втори гол, който обаче беше несправедливо отменен в 53-та минута. Тогава Обамеянг вкара с глава, но попадението беше отменено заради засада. Такава обаче очевадно нямаше. 

Това не спря домакините да търсят гола и по-нататък, но отново Обамеянг, Матс Хумелс и Хенрих Мхитарян не бяха точни. Втори гол на Обамеянг беше отменен в 73-та минута и пак заради засада и пак имаше доста спорове. 

Все пак, въпреки отменените голове, Борусия Дортмунд стигна до успеха и вече диша малко по-спокойно. Момчетата на Юрген Клоп изплуваха от зоната на изпадащите и вече са с 14 точки, но в зависимост от останалите мачове от кръга, пак може да се окажат дори последни. Хофенхайм пък остава в подножието на местата в Зона Европа с 20 точки.