Шампионът на Германия Борусия Дортмунд разгроми Фрайбург с 5:1 в мач от 26-тия кръг на Бундеслигата.

В Дортмунд мачът започна трудно за домакините, които изненадващо изоставаха в резултата след гол на Йонатан Шмид в 28-а минута. Изглеждаше, че първото полувреме ще завърши с минимален аванс за Фрайбург, но в рамките на 4 минути „жълто-черните“ шокиращо вкараха три гола, с които на практика сложиха край на интригата.

Голмайсторът Роберт Левандовски изравни в 41-а минута, получилият шанс като титуляр Нури Шахин вкара за 2:1 в 44-а, а минута по-късно Левандовски заби втория си гол в мача. Шахин също се разписа за втори път в 72-а минута, а крайното 5:1 оформи влезлият като резерва Леонардо Бутенкурт в 78-а минута.

Шалке продължи пропадането си и след отпадането от Шампионската лига през седмицата и този път загуби тежко с 0:3 като гост на Нюрнберг. За успеха на баварците голове реализираха Маркус Фьолнер, Александер Есвайн и Майк Франц.

Денят бе добър и за трите отбора в зоната на изпадащите, които успяха да вземат точки от своите мачове, но със сигурност няма да са доволни, че това направиха и конкурентите им. Най-щастливи могат да бъдат в Аугсбург, тъй като успяха да победят Хамбургер ШФ с 1:0 като гости с безценния гол на Ян-Ингвер Калсен-Бракер.

Гройтер Фюрт взе точка от гостуването си на Вердер Бремен – 2:2 като и двата гола на „бременските музиканти“ бяха дело на Арън Хънт от дузпа. Между тях тимът от Фюрт вкара чрез Щефан Фюрстнер и Танос Петсос. Хофенхайм също завърши наравно – 0:0 като домакин на Майнц.

В класирането Аугсбург с 24 точки на 16-о място, което дава право на участие в бараж за оставане в елита. Хофенхайм е предпоследен с 20 точки, а Гройтер Фюрт остава последен с 15. Фотуна Дюселдорф и Щутгарт имат по 29 и за момента са над опасната зона.