Отборът на Борусия Дортмунд записа осма поредна победа в Първа Бундеслига и по този начин направи решителна крачка нова титла в Германия. Възпитаниците на Юрген Клоп се наложиха с 2:1 над гостуващия Майнц, увеличавайки преднината си на върха пред Байерн на седем точки. По-рано днес тимът от Мюнхен падна с 0:2 от Байер Леверкузен.

Резултатът в мача бе открит от Якуб Блашчиковски в 26-ата минута, когато футболистът се възползва отлично от рикоширала топка и с удар от около 20 метра, в горния десен ъгъл на вратата, даде преднина на домакините. „Жълто-черните“ имаха още няколко възможности за попадение, но в крайна сметка нов гол до края на първата част не падна.

През второто полувреме гостите от Майнц вдигнаха оборотите и логично стигнаха до изравнителен гол. Той дойде в 74-ата минута, а в негов автор се превърна бившият футболист на Дортмунд Мохамед Зидан. Нападателят получи топката в наказателното поле и с мощен шут направи 1:1.

Само три минути по-късно Шинджи Кагава осигури трите точки за Борусия с прекрасен гол. Японецът засече отлично центриране отдясно, за да сложи точка на спора.

Със спечелените три точки, Борусия вече има актив от 55. Вторият Байерн Мюнхен е с 48, а третият Борусия Мьонхенгладбах, който утре гостува на Нюрнберг, има точка по-малко и при успех ще измести баварския колос.