Шампионът на Германия Борусия Дортмунд завърши есенния полусезон с безпроблемна победа с 4:1 като гост на Фрайбург.

Роберт Левандовски откри резултата в 7-а минута, а в 34-а Ян Розентал противно на логиката изравни. Предимството на Борусия обаче доведе до нов гол в края на полувремето, дело на Илкай Гюндоган.

През втората част Кевин Гроскройц и Роберт Левандовски добавиха нови две попадения за крайното 4:1. В последните десетина минути в игра за Фрайбург се появи Гара Дембеле, но за малкото време в игра бившият играч на Левски не можа да направи нищо.

Байер Леверкузен допусна изненадваща домакинска загуба с 0:3 от Нюрнберг. Баварците взеха успеха след голове на Дидави и Хегелер в началото на мача и на Пекхарт в края.

Хамбургер ШФ стигна само до 1:1 срещу новака Аугсбург. Гостите поведоха чрез Йорл в 63-а минута, но веднага след това Хосе Паоло Гереро изравни.

Хофенхайм изпусна победата срещу Херта като мачът завърши също 1:1. Хофе поведе чрез Салихович в 21-а минута, а червеният картон на Рафаел малко след това трябваше да улесни задачата. В 63-а минута обаче и Хофенхайм остана с 10 души след изгонването на Форса, а Хубник в самия край на мача донесе точката за Херта.

Волфсбург се справи с минималното 1:0 срещу Щутгарт след победен гол на Себастиан Полтер в 74-а минута.