Еуфорията в Херта Берлин продължава с пълна сила. Лидерът в Бундеслигата, където играе и българинът Валери Домовчийски, обеща 55 хиляди литра безплатна бира за своите фенове, но само при едно условие.

„Ако в последните пет домакински мача за сезона, на стадиона дойдат 55хиляди или повече зрители, тогава след мача с Шалке ще им се отблагодарим с 55 хиляди литра бира”, заяви халфът на берлинчани Пал Дардай, който е инициатор на идеята.

Очаква се феновете на Херта да изпълнят изискването на унгареца. Първото препятствие е съботният мач срещу Леверкузен, за който вече са продадени 47 хиляди билета. След това идват дербитата с Дортмунд (4.4), Вердер (18.4), Шалке (16.5) на Олимпиащадион. Единствената пречка може да се окаже домакинството срещу Бохум, което ще е в периода 8 – 10 май, но в случай, че отборът все още е в борбата за титлата, целта изглежда напълно изпълнима.

Еуфорията в града не е била толкова голяма от години насам, разкрива „Билд”. Цял Берлин е в шампионска треска. В последните седмици привърженици на тима чакат всяка сутрин отварянето на магазина за фенартикули, който до скоро бе доста рядко посещаван.

„Вече 11 години съм в Херта, но такова нещо не съм преживявал”, заяви финансовият директор Инго Шилер.

Интересът към тренировките на тима също се е покачил. Последната тренировка на тима бе изгледана от 100 човека, като до скоро обичайната бройка наблюдаващи заниманието бе между 10 и 12.

„Мога да разбера еуфорията. Харесва ми, че всички са доволни. Това е много по-хубаво от всичко друго”, заяви треньорът на тима Люсиен Фавр.