Вердер Бремен и Айнтрахт Брауншвайг не успяха да се победят и мачът помежду им от 18-ия кръг на Бундеслигата приключи при 0:0. На своя „Везерщадион“ момчетата на Робин Дут може би повече трябва да съжаляват за равенството, след като удариха греда през втората част.

Гостите от Брауншвайг можеха да открият в 8-ата минута, когато Хавард Нилсен получи добър пас в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран от защитник.

След този епизод „музикантите“ натиснаха и между 26-ата и 29-ата минути Нилс Петерсен на два пъти не успя да възползва от добри възможности. Бившият играч на Байерн Мюнхен опита да стреля до гредата при първата ситуация, но прати кълбото в аут, а след това с глава опита да прехвърли вратаря, който боксира.

Айнтрахт Брауншвайг можеше да нанесе неприятен удар в края на полувремето, ала далечната тупалка на Ермин Бичакчич прелетя на сантиметри от целта, а след това Нилсен с глава стреля в тялото на вратаря Рафаел Волф.

Скоро след паузата Вердер на свой ред можеше да прати опонента си в нокдаун, когато Филип Баргфреде стреля изненадващо от дистанция, а кълбото срещна десния стълб.

Постепенно и двата тима затвориха играта и логично си разделиха по точка. Тя не свърши кой знае каква работа на Брауншвайг, който остава последен с 12, докато Вердер е 11-и с 8 повече.