Гройтер Фюрт на Асен Караславов успя са се наложи с 2:1 над Кикерс Офенбах в мач от 12-ия кръг на германската Втора Бундеслига. Българският защитник записа за пореден път пълни 90 минути за своя тим.

Единственото попадение, което „детелините” инкасираха бе дело на Дино Топмюлер. Сина на германската легенда Клаус Топмюлер бе отпратен от българския шампион Левски през лятото на 2005-а година, след като прекара само ден на „Герена”. Нападателят откри резултата в днешния мач в полза на домакините след 24 минути игра.

В 59-та минута Зийгер си вкара нелеп автогол и изравни резултата за Гройтер Фюрт. Буркхард подари трите точки на гостите, след като се разписа пет минути преди последния съдийски сигнал.

Алемания на Тодор Колев пък инкасира поредна загуба, този път отборът от Аахен падна с 1:2 от Ерцгебирге Ауе. Българският нападател се появи в игра в 64-та минута. Хелер откри резултата за домакините в 11-та минута, но Алемания изравни в 39-та чрез попадение на Еберс. Победният гол за Ауе реализира Лууз в 82-та минута.

В другия мач от кръга Хофенхайм и Санкт Паули завършиха наравно 1:1.

Гройтер Фюрт заема трето място в класирането с 22 точки, а Алемания и Колев са девети с 16. лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 24 точки, Фрайбург е на втора позиция с 23.