Павел Дочев беше представен официално като старши треньор на германския третодивизионен футболен клуб Ерцгебирге Ауе.

Дочев поема състава за трети път в кариерата си, а основната му цел е да спаси отбора от изпадане, след като Ерцгебирге записа само 3 победи в първите си 17 мача от шампионата и заема 18-ото място във временното класиране с 14 точки, на 2 точки от спасителната зона.

"Съгласих се да се завърна, защото вярвам, че мога да свърша работата. Щастлив съм, че отново съм в Ауе. Не съм мислил много, когато получих предложението. Убеден съм, че отборът ще се спаси", коментира българинът, работи за последно в Ерцгебирге до лятото, а преди това и между 2015 и 2017 година. 

57-годишният Дочев е рекордьор в Трета германска лига с 294 мача като старши треньор. Сега той заменя на поста в Ауе временния наставник Карстен Мюлер, който беше назначен на мястото на Тимо Рост през октомври. 

"Познавам доста добре първенството. Предизвикателството е голямо, наясно съм, че ще трябва да се свърши много работа. Класирането дава представа за състоянието на отбора. Това, от което се нуждаем, е да подобрим представянето си на терена, да запретнем ръкави и: работа, работа, работа", каза българинът.

Той смята, че 30 точки в оставащите 21 мача ще бъдат достатъчни за запазване на мястото в лигата. 

"Затова ни предстоят само финали", категоричен е Дочев.

Българският спец няма да разполага със сериозни средства за селекция, но не опита да подсили състава на някои позиции през зимата.

"Ще гледаме и ще преценяваме внимателно кои постове трябва да подсилим. Ще вземем нови, само ако сме напълно убедени, че ще ни помогнат", каза той.

Първият официален мач в третия престой на Дочев на кормилото на Ауе ще бъде гостуване на Инголщад на 16 януари в шампионата.