Най-обсъжданият въпрос около перфектно работещата машина на Байерн Мюнхен е, дали старши треньорът Пеп Гуардиола ще остане начело на тима и след края на сезона. Настоящият контракт на испанеца изтича на 30 юни 2016 и самият той не е дал отговор, дали ще остане в Байерн - нещо, което ръководството на клуба желае силно.

Шефът на Надзорния съвет на баварците Карл-Хайнц Румениге внесе известна яснота по въпроса като разкри, че решението ще бъде взето до края на годината. Румениге демонстрира оптимизъм, че Гуардиола ще продължи работата си в Байерн.

"Много неща говорят за Байерн Мюнхен, но най-вероятно има и други "булки", които изглеждат добре. Ние обаче сме оптимисти, че Пеп Гуардиола в крайна сметка ще остане в Мюнхен", заяви Румениге при заминаването към Лондон, където във вторник Байерн гостува на Арсенал.

"В момента се занимавам само с Пеп Гуардиола. Преди края на годината ще проведем разговор. След него ще имаме яснота."

"Нямам представа, дали някой има интерес към Пеп Гуардиола. Това и не ме интересува. Защото имаме да играем цял сезон. И съм оптимист, че на 1.7. треньорът при нас ще се казва все още Пеп Гуардиола."

"Не мисля, че при Пеп Гуардиола финансите играят каквато и да е роля", допълни Румениге.