До броени часове ще стане ясно, дали Илия Груев ще получи още един кредит на доверие от ръководството на Дуисбург. В събота "зебрите" загубиха с 1:3 от Ян Регенсбург, което бе шеста загуба от осем кръга във Втора Бундеслига, в които тимът има само 2 точки.

Според германските медии това ще изчерпи доверието на ръководството към българския специалист, но шефовете на Дуисбург тепърва ще разискват ситуацията.

По време на мача фенските емоции бяха смесени - някои скандираха "Груев вън", но пък друга част подкрепи треньора след срещата. "Това бе хубаво. Не бях виждал такова нещо", сподели шефът в клуба Юрген Марбах, който обаче определи спортната ситуация "катастрофална". "Ние сме едно цяло и феновете го доказаха със скандиранията си след мача."

Марбах призна, че съдбата на Груев ще бъде решена в следващите 48 часа. "Това не мога да кажа в момента. Ще седнем в следващите 48 часа и ще обсъдим конкретно следващите стъпки спрямо треньорския пост."

Марбах обаче не счита смяна на треньора като единственото решение. "Ще проведем абсолютно открит разговор, при който може да решим Илия да бъде на треньорската скамейка и следващия уикенд."

Самият Груев бе много разочарован от развитието на двубоя, а след края му поздрави индивидуално всеки играч под звуците на футболната класика "You'll never walk alone".

"Получаваме голове от нищото. Не мога да отговоря на този въпрос (за треньорска смяна б.р.) и не е моя работа да го правя. За мен не е опция да се предам в такава тежка ситуация."