Раздялата на Хановер и Маме Диуф изглежда все по-вероятно. Според информации на „Кикер“, Джим Солбакен, агент на сенегалеца, е отхвърлил оферта от клуба за подновяване на договора на голаджията, който изтича през 2014 година. Новината пък бе потвърдена от спортния директор Йорг Шмадке. „Да, това е правилно.“

С 10 гола в 19 мача нападателят е сред най-ефективните нападатели в Бундеслигата, а това привлече вниманието на шампиона Борусия Дортмунд, който е все по-близо до привличането на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

„Това е много интересен играч“, заяви старши треньорът на Борусия Юрген Клоп. „Ние наблюдаваме и сондираме пазара. И сме гледали също и Диуф, без съмнение и Абделауе“, призна Клоп, имайки предвид партньорът на Диуф в атака Мохамед Абделауе.

Ясно е, че настоящият нападател на Дортмунд Роберт Левандовски няма да поднови договора си, който изтича през 2014 година и най-вероятно ще премине в Байерн Мюнхен. Любопитен факт е, че също през лятото на 2014 изтичат договорите на Диуф и Абделауе с Хановер и ако не бъдат подновени, то тогава те ще бъдат свободни агенти.

Така евентуален трансфер на Левандовски в Байерн може да предизвика лавина от други трансфери. Марио Гомес може да напусне баварския колос като интерес към него има от Челси, Атлетико Мадрид и Манчестър Сити.