Спортният директор на Шалке 04 Рувен Шрьодер напусна отбора, съобщиха от клуба.

Шрьодер, който бе архитект на завръщането в Бундеслигата, е информирал борда на директорите, че напуска поста преди края на договора си по лични причини. 

"Рувен даде принос за клуба, който може да не бъде напълно оценен или да бъде оценен от обществото след години. Ще го кажа много ясно: без работата на Рувел Шрьодер Шалке 04 вече нямаше да съществува в обичайната си форма. Всички в Шалке му дължим благодарност за това", коментира пред клубния сайт Петер Кнебел, който е член на борда и отговаря за спорта. 

Шрьодер и Рюл-Хамерс бяха в основата на най-голямото преструктуриране на клуба след изпадането му във Втора Бундеслига, а през май тази година отборът се завърна в елита. 

"Никой не вярваше, че Шалке 04 ще се завърне в Бундеслигата само след една година. Този успех при изключително трудно финансови условия ще остане завинаги. Бихме искали да продължим по пътя, по който поехме с Рувен. Все пак се съобразихме с неговото желание", каза председателят на борда на директорите на клуба д-р Бернд Шрьодер.