Звездата на Вердер Бремен Диего със сигурност ще пропусне гостуването на Спортинг Брага от турнира за Купата на УЕФА този четвъртък. Бразилецът отново е почувствал болки в областта на тазобедрената кост, по-точно лонната кост и не може дори да тренира.

Вердер си осигури солидна преднина от 3:0 в първия мач с Брага, но няма да може да разчита на най-креативния си футболист на реванша.

„Бях на лекар и той ми каза, че имам възпаление на лонната кост,” обясни Диего. „Болката непрекъснато се появява и не може напълно да отшуми.”

Бразилският национал се оплаква от този проблем от месец октомври миналата година и взима лекарства, за да може да играе. По време на зимната пауза той бе в родината си на специално лечение, но проблемът не изчезна и той пропусна лагера на тима в Турция.

В настоящата ситуация Диего ще може да играе в някои мачове, но не във всички. Ръководството на Вердер е взело решение той да се изявява най-вече в срещите от Бундеслигата.

„Колкото повече се натоварвам, толкова повече ме боли,” допълни Диего. „Не искам усложнения. Говорих с треньора и се разбрахме, че няма да играя срещу Брага. Но в събота ще съм на линия.”

Вердер е на три точки зад лидера в Германия Байерн Мюнхен, а през уикенда гостува на Айнтрахт Франкфурт.