Дербито между Алемания Аахен и Волфсбург от 33-тия кръг на Първа Бундеслига завърши 2:2 и по този начин „вълците” се нуждаят само от точка, за да се спасят. Леман в 65-та минута си вкара автогол и домакините поведоха, а три минути по-късно Немет удвои преднината им. Лампрехт в 81-та и Климович в 85-та донесоха важната точка за гостите.

Майнц 05 победи с 3:0 Борусия М и запази шансовете си за спасение. Мохамед Зидан откри резултата в 32-та минута, а Руман удвои в 45-та. Феулнер в 72-та оформи крайния резултат в мача.

Арминия Билефелд победи с 3:1 Хановер 96, а българският национал Чавдар Янков започна като титуляр и бе сменен на почивката от Щайнер. Вихнярек даде гол преднина за домакините в 25-та минута, но пет по-късно Розентал изравни. В ответната атака Вихнярек отново направи 2:1, а в 65-та Вата сложи край на интригата в срещата.

Байерн Мюнхен записа класическа победа при гостуването на Енерги. Головете отбелязаха Макай в 32та, Ван Буйтен в 35-та и Санта Круз в 62-та.

Херта и Бйер Леверкузен направиха истински спектакъл и завършиха 2:3. Калсен Бракер откри резултата в 13-та минута, а в 32-та Пантелич изравни, но две по-късно Воронин отново даде гол преднина за гостите. Хименес изравни в 51-та, а Шнайдер в 67-та минута от дузпа донесе трите точки за „аспирините”.

Хамбургер победи с 2:0 като гост Нюрнберг. Попаденията отбелязаха Ван дер Ваарт в 39-та минута и Яролим в 41-та.