Звездата на Байерн Мартин Демикелис се възстановява, след като счупи скула по време на приятелския мач между Аржентина и Германия. Бранителят бе ударен лошо от Михаел Балак.

В интервю за аржентинския вестник „Tinta Deportiva”, Мичо разкри, че е бил близо до това да загуби зрението на едното си око. „Имам пет шева на лицето и спукани кости под носа, между слепоочието и дясното око и още три на бузата. Най-лошото опасение бе, че за малко не загубих дясното си око”.

За щастие обаче травмата на Демикелис не се оказа толкова лоша. „Цялата ми дясна половина на лицето е парализирана. Ще трае близо шест месеца, докато абсолютно всичко е ок”.

Все пак в съвсем скоро време аржентинецът ще може да играе отново футбол. „Надявам се, че до три седмици отново ще мога да играя”.

Демикелис е останал много разочарован и от Михаел Балак, който изобщо не се е извинил на бившия си съотборник за инцидента. „Той е един голям футболен играч, но за човека Михаел Балак не трябва да се казва нищо. Той не ми се обади и съм много разочарован”.

Двамата бяха съотборници между 2003-а и 2006-а. „Три години се борихме заедно, така че той можеше да бъде малко повече човек. Можеше да напише един смс, да се обади или поне след мача да попита, как съм”, допълни бранителят на баварците.