Съдебният процел срещу Франц Бекенбауер, продължил пет години, завърши без присъда след като давността му изтече.

Делото, което бе свързано с обвинения срещу Кайзера в това, че е участвал като президент на организационния комитет в две транзакции, направени към ФИФА, когато Световното първенство през 2006 бе присъдено на Германия, трябваше да бъде преустановен заради глобалната пандемия. Световният шампион с Бундестима като играч и треньор бе обвинен, че е платил на бившия изпълнителен член на Международната централа – катареца Мохамед бин Хамам, 8.4 млн. паунда преди Мондиал 2006 през април 2005.

Второто плащане е било извършено на 27 април същата година. Бекенбауер бе начело на организационния комитет за Световното през 2006, и по онова време, Бин Хамам бе член на Изпълкома на ФИФА и Финансовата комисия на централата. В Швейцария, максималният срок, в който криминалните процедури за обвинения в измама и участие в измама могат да започнат, е 15 години, което означава, че съдилищата нямат вече юрисдикция по случая на Бекенбауер.

Швейцарските федерални прокурори повдигнаха обвинения в измама срещу трима бивши ръководни лица от Германските футболни организатори и бившо ръководно лице от ФИФА по подозрение в плащане, свързано с Мондиал 2006, но тези случаи са вече история. Бившият президент на Германската ФА Тео Цванцигер, Хорст Р. Шмид (бивш касиер на местната футболна федерация), Волфганг Ниерсбах (изпълнителен вицепрезидент на Организационния комитет за 2006) и Урс Линси (бивш генерален секретар на ФИФА) – всички техни случаи бяха приключени без присъди.