Белгиецът Кевин де Брюин сподели, че така и не е разбрал защо Жозе Моуриньо го е оставил да напусне Челси и намекна, че е готов да се завърне във Висшата лига.

23-годишният футболист записа девет мача във всички турнири с екипа на „сините“ от Лондон, преди да се присъедини към Волфсбург през юнуари 2014-а година за18 милиона паунда. Според предположенията Моуриньо не е бил доволен от отношението на полузащитника.

Де Брюин обаче коментира, че мениджърът на Челси никога не е изказвал такова мнение пред него. „Все още не разбирам защо Моуриньо позволи да си тръгна. Никога не сме осъждали това с него. Започнах да играя и тогава всичко приключи. След четери месеца, пожелах да напусна. Не исках да остана в отбор, където не играех дори по 10 минути. Той е казал, че е заради отношението ми на тренировките? Това е просто извинение според мен“, заяви Кевин де Брюин и продължава:

„Никой не може да каже, че не съм тренирал добре. Не мисля, че в Белгия или Бундеслигата са се оплаквали от мен за това. Не съм ядосан. Когато ме трансферираха във Волфсбург, Челси си получи парите и всички бяха щастливи.“

„Нямам предпочитания къде ще бъде следващата ми спирка, ако си тръгна от Волфсбург. На 95% съм убеден, че няма да отида в Русия или Италия. Там не е подходящо за моя стил на игра. Но Англия, Испания, Франция или в Бундеслигата – да. Това са най-добрите първенства. Има добри отбори“, сподели още Кевин де Брюин.