Звездата на Волфсбург Кевин де Брюин заяви, че трудностите му в неговия бивш тим Челси са се дължали на факта, че той е струвал твърде малко в сравнение със своите съотборници.

Белгиецът напусна „Стамфорд Бридж“ през лятото, за да заиграе във Волфсбург, където отново показа големия си потенциал и това доведе до слухове, че други тимове от Висшата лига вече го следят изкъсо.

Реално талантливият белгиец получи само 6 месеца при „сините“, където започна обещаващо, но Жозе Моуриньо така и не му се довери.

„Може би нещата щяха да бъдат различни, ако Челси беше платил за мен 45 милиона евро, а не само 8 милиона, когато ме купи от Генк“, каза халфът.

„По-високата трансферна сума щеше да ми даде друг статут вътре в клуба. Може би така щях да имам повече шансове да играя регулярно. Челси не беше най-удачният избор за мен в този етап от моята кариера.“

„Да бъдеш футболист на Челси е все едно да живееш в различна вселена. Мениджърът Жозе Моуриньо така и не ми обясни защо не играех по-редовно. Сега във Волфсбург се чувствам много повече у дома. Нещата се менят бързо във футбола. Волфсбург още не е като Байерн Мюнхен, а моята най-голяма амбиция е да играя за голям европейски клуб – такъв, с който бих печелил трофеи“, добави 23-годишният Де Брюин.