Старши треньорът на Кьолн Кристоф Даум ще изпълни договора си с клуба. Това бе решено на тричасово събрание между ръководството на отбора и самия наставник.

„Много се радвам, че Даум ще остане начело на тима и през следващия сезон”, заяви президентът на „козлите” Волфганг Оверат. „Заедно гласувахме и одобрихме една нова многообещаваща концепция. Естествено, искаме да се върнем в първа Бундеслига, но все пак не смятаме, че сме топ фаворитът през следващия сезон. Сигурен съм обаче, че на края ще сме на върха с най-добрите”, заяви шефът на Кьолн.

Двете страни разработиха общ бъдещ план, като според Оверат Даум е решение на проблемите на отбора. Бившият наставник на Байер Леверкузен бе пред уволнение след трите поредни загуби, които Кьолн записа.

Договорът на треньора изтича през 2010 година. След срещата с шефовете на клуба Даум също излезе в абсолютно оптимистично настроение. „Сигурно няма да бъде лесно да постигнем целите си още през следващия сезон. След откритите разговори и новата ясна концепция, мога да гледам с оптимизъм към бъдещето”, каза Даум.