Дармщад продължава с отличното си представяне от началото на сезона в Бундеслигата. В мач от 15-ия кръг новакът в немския елит постигна победа с 1:0 като гост на Айнтрахт Франкфурт.

Тимът, воден от Дитер Шустер, бе сочен за абсолютен аутсайдер преди началото на сезона, но във Франкфурт постигна четвъртата си победа, а с още 6 равенства има актив от 18 точки, с които е на 12-а позиция, на 5 точки над зоната на изпадащите. Айнтрахт пък е на 13-а позиция с 14.

Във Франкфурт домакините имаха териториално преимущество през голяма част от двубоя, но не успяха да го материализират в голове. В същото време гостите стигнаха до няколко опасности пред вратата на Лукас Храдецки и съумяха да стигнат до единствения гол в двубоя.

Той бе дело на Айтак Сулу, който в 30-ата минута засече с глава центриране от фаул на Тобиас Кемпе и реализира в десния ъгъл за 1:0.

През второто полувреме Марко Рус на два пъти бе близо до попадение, но страхотните изяви на Кристиан Матениа спасиха Дармщад и помогнаха за успеха.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS