Херта загуби петия си пореден мач в Бундеслигата и старши треньорът Пал Дардай е застрашен от освобождаване, пишат германските медиите след кръга в местното първенство. 

Той не може да разчита на много свои футболисти заради наказания и контузии, а серията от поражения изпрати отбора на 11-о място в класирането.

"Намираме се в труден момент. Все едно някой ни е прокълнал", заяви той преди неделната загуба с 0:5 срещу Хофенхайм.

Дардай, който е рекордьор за Херта с 286 мача в Бундеслигата, пое треньорския пост през 2015-а година. От този момент насам той натрупа 146 двубоя начело на столичаните, като само Хелмут Кронсбайн (212) и Юрген Рьобер (157) са водили Херта в повече двубои в Бундеслигата. 

В крайна сметка Дардай подобри значително играта на отбора и завърши седми през 2016-а година, шести през 2017-а и десети през 2018-а, но последните седмици бяха кошмарни. Срещу Хофенхайм той трябваше да импровизира без наказаните Онджей Дуда и Ведад Ибишевич, както и контузените Арне Майер, Марко Груич, Владимир Дарида, Фабиан Лустенбергер, Джордан Торунарига и Дерик Лукасен.

Най-авторитетните германски издания Кикер и Билд вече съобщиха, че ръководството на Херта търси нови варианти за треньорския пост.

"Казал съм го 100 пъти. Ако аз съм човекът, който спира прогреса на отбора, то аз трябва да поема отговорността", каза 43-годишният Дардай, който през декември подписа договор до лятото на 2020-а.

Една промяна в треньорския щаб е сигурна - Райнер Видмайер ще напусне поста на помощник и ще работи в Щутгарт. Кикер съобщава, че Дардай и ръководството имат разногласия относно неговия заместник, което е още една причина Херта да търси и негов заместник./БТА