Януарският трансферен прозорец приключи. Той не предложи особени емоции на фенове и специалисти. Голяма част от ключовите играчи си осигуриха преминаването в елитните клубове още през лятото и януари беше доста спокоен.

Като цяло впечатлиха 3 трансфера. Манчестър Сити осъществи най-добрата сделка като за сумата от 32, 3 милиона евро привлече Бони от Суонси. Наставникът на "гражданите" Мануел Пелегрини обясни, че Бони ще замени Алваро Негредо, който в началото на сезона замина към Валенсия.

Бони е доказано име в Премиършип и неговата цел е да бележи, а това му се отдава.
Котдивоарецът има 9 гола през настоящия сезон за "лебедите", а това е повече отколкото има Джеко и Йоветич взети заедно. Бони няма да носи Сити на плещите си, но ще помага доста сериозно на Серхио Агуеро.

Хуан Куадрадо премина в Челси от Фиорентина за сумата от 33,4 милиона евро - Без финансови загуби Жозе Моуриньо замени Андре Шюрле с Хуан Куадрадо. С привличането на Куадрадо португалският наставник на Челси вече има повече тактически възможности в атаката.

Куадраро беше един от най-добрите дрибльори в Серия А. Той притежава скорост, техника и удар. Единственият му въпрос е дали Куадрадо ще успее бързо и ефективно да се адаптира в Премиършип. Целта е Моуриньо да успее да използва таланта на Хуан в полза на Челси.

Андре Шюрле от Челси във Волфсбург за 32 милиона евро - Шюрле беше важна част от лондонския клуб и от схемата на Моуриньо. 24-годишният немски национал донесе полза на отбора, вкарваше важни голове, но така и не успя да се наложи в титулярната единадесеторка на състава.

Преминаването му във Волфсбург на първо четене е изгодно за всички. "Сините" получиха солидна финансова компенсация и замениха германеца с Хуан Куадрадо. Волфсбург получи играч, който няма проблеми с игровата практика, показа класата си в Челси, и в Бундестима. Шюрле попадна в амбициозен тим, а това може да го превърне в лидер на състава.

Не може да пропуснем и трансфера на Симеон Славчев в Болтън от Спортинг под наем до края на сезона. Нека пожелаем успех на футболиста и да успее да се наложи в тима от Чемпиъншип.