Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов обяви по-рано днес състава си за евроквалификацията срещу Чехия на 24 март. Четирима нови ще помагат на Бундестима в Прага да се класира за Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Това са футболистите на Байер Леверкузен Щефан Кийслинг и Гонзало Кастро, Роберто Хилберт от Щутгарт и съотборникът на Чавдар Янков в Хановер 96 – вратарят на „червените” Роберт Енке. Стражът все още не е обличал националната фланелка на А-отбора.

Чрез четиримата играчи Льов се опитва да реши проблема си с контузените и наказаните. Националният треньор няма да може да разчита на триото от Вердер – Мирослав Клозе, Клеменс Фритц (и двамата имат наказание) и Тим Боровски (контузия), Марио Гомеш от Щутгарт (контузия), Арне Фридрих от Херта (контузия), Оливер Ньовил от Борусия М’гладбах (контузия) и Майк Ханке от Волфсбург (контузия).

Льов събира 20-те си избраници във вторник във Франкфурт, където ще се подготвят за мача срещу Чехия. „Целта ни е да сме лидери в групата и след мача в прага. Ние отиваме, за да спечелим. Ако там успеем, това ще бъде една голяма крачка към Европейското 2008”.

Вратари: Роберт Енке (Хановер 96), Тимо Хилдебранд (Щутгарт), Йенс Леман (Арсенал)

Защита: Гонзало Кастро (Байер), Мануел Фридрих (Майнц 05), Марсел Янсен (Борусия М’гладбах), Филип Лам (Байерн), Пер Мертезакер ( Вердер), Кристоф Метцелдер (Борусия Дортмунд)

Халфове: Михаел Балак (Челси), Торстен Фрингс (Вердер), Роберто Хилберт (Щутгарт), Томас Хитцлшпергер (Щутгарт), Бернд Шнайдер (Байер), Бастиан Швайнщайгер (Байрн), Пьотр Троховски (Хамбургер)

Нападатели: Щефан Кийслинг (Байер), Кевин Курани (Шалке 04), Лукаш Подолски (Байерн), Ян Шлаудраф (Алемания Аахен)