Българският национал Чавдар Янков изигра 17 минути при загубата на своя Хановер 96 с 1:2 при гостуването на Кьолн в първия мач от 12-тия кръг в Бундеслигата.

Бившият халф на Славия влезе в игра в 77-мата минута на мястото на Хано Балич, но за времето, в което игра не се отличи с нищо особено. За гостите до 92-рата минута игра бившият футболист на Литекс Миливое Новакович.

Гостите от Хановер откриха резултата в 15-тата минута чрез бившия играч на Байерн Мюнхен Ян Шлаудраф, който с диагонален удар от 20 метра вкара своя четвърти гол за сезона.

Педро Геромел възстанови равенството в 42-рата минута, когато след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле шутира към вратата. Топката бе избита от стоящия на голлинията Саболд Хушчи, но топката влезе във вратата и попадението бе признато.

В 71-вата минута Вилфред Сану стреля от 16 метра, топката рикушира коварно в Майк Ханке и стана неспасяема за стража на Хановер Фромловитц. Това бе първи гол за сезона за Сану, който по този начин донесе трите точки на „козлите”.

Преди изиграването на другите мачове от кръга Кьолн е на 6-то място с 19 точки, докато Хановер остана на 13-та позиция с 12 точки.