След лошия старт на сезона в Бундеслигата, Байерн отново гледа напред. На годишното заседание на клуба, на което бе отчетена печалба от близо 3 милиона евро за година, шефовете на клуба Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге поставиха две цели.

Първата е задължително класиране в Шампионската лига през следващия сезон, което означава място сред първите три отбора в Бундеслигата. Основната цел пред Байерн ще бъде участието във финала на турнира през следващия сезон, тъй като той ще се проведе в Мюнхен.

„Трябва да се класираме за Шампионската лига. Защото не забравяйте: през 2012-а финалът ще се състои в Мюнхен и ние трябва да сме там”, заяви президентът Хьонес.

Другият приоритет пред ръководството на Байерн е задържането на Бастиан Швайнщайгер. Хьонес дори използва трибуната, за да се обърне директно към немския национал: „Казвам ти, скъпи Бастиан. За целия клуб е невероятно важно да останеш в Байерн Мюнхен”.

През 2807 членове на клуба, Хьонес и старши треньорът Луис ван Гаал показаха, че са оставили зад себе си проблемите помежду си. При напускането на залата, Хьонес демонстративно отиде при холандеца и му стисна ръката. Преди това пък, босът на баварците заяви на треньора: „Луис, ти знаеш, че тук всички ти помагат да изпълниш своите цели. Даваме ти пълна подкрепа”.