Отмина най-тежката година в кариерата на Томас Бърдарич. Нападателят на Хановер 96 се бори в продължение на 12 месеца с проблеми в коляното, през това време претърпя три операции. 32-годишният футболист ще остане извън терените до края на 2007-а година, той обаче не се предава.

„Ще се върна! През есенния полусезон ще мога да играя”, закле се Бърдарич пред репортера на „Билд” Грегор Румьолер.

Журналистът посети нападателя в Хеминген. Контузеният играч лежеше на бяло канапе, а специална шина придържаше десния му крак. Чрез електрически мотор Бърдарич може да сгъва и опъва болното си коляно. Това упражнение трябва да се прави по 8 часа на ден. „По този начин коляното не се натоварва, но не се и обездвижва”, обяснява футболистът на „червените”.

„Понякога се чувствам много слаб. Има дни, в които съм на дъното, но напоследък всичко става все по-добро. Преди се оплаквах, когато след тренировка ме боляха краката. Сега знам, че има и по-лошо”, разказва нападателят.

„По цял ден гледам телевизия, сърфирам в интернет. Вече играя покер перфектно”, споделя контузеният играч.

Заради проблемите с коляното, Бърдарич не получава пълна заплата от клуба, защото не може да играе. „Имам достатъчно пари, но вече гледам да ги разпределям. Все пак трябва да спестявам”, казва Бърдарич.

„Ще играя футбол със сигурност, поне докато не стана на 35…”, завършва нападателят.