Финалната контрола на Бърнли преди началото на сезона във Висшата лига бе прекратена по съвет на полицията, след като гостуващите фенове на Хановер 96 започнаха да буйстват на „Търф Моор”.

Още преди началото на срещата в интернет се появиха снимки, показващи огромния контраст между надъханите привърженици на германския тим, който от този сезон отново ще играе в Бундеслигата, и домакинските такива, които дори четяха вестници по трибуните.

Иначе защитникът Бен Мий се разписа за 1:0 в полза на англичаните, преди на почивката полицията да поиска прекратяването на мача заради буйствата. Компактната група привърженици на Хановер направи първо се струпа близо до кордона, а после започна да чупи седалки и да ги хвърля по домакинските фенове.

Говорителят на стадиона бързо нареди на последните да напуснат стадиона, докато агитката на немския тим остана на трибуните, докато съоръжението се изпразни. Все още не е ясно какво е предизвикало агресията на германците, като мениджърът на Бърнли Шон Дайш смята, че властите са взели правилното решение в случая. „Доверихме се на съвета на полицията. Тепърва ще научим детайлите, но полицията реши да вземе решение и ние напълно го подкрепяме – говоря за себе си, отбора и клуба”, допълни Дайш.