Днес е четвъртият ден, откакто защитникът на Байерн Брено лежи в мюнхенския затвор Щаделхайм. Неговият нов дом е болнично отделение номер 44. Там бразилецът, който е заподозрян в умишлено подпалване на собствената си къща, чака резултата от разследването, заради опасенията на полицията, че може да се укрие в друга държава.

До тогава обаче за футболиста, както и за останалите 1390 затворника от 80 държави, важат строги правила.

Брено обитава стая 24 квадратни метра, която дели с още трима души. Той е задължен да става в 7 часа. Следва закусва с хляб, маргарин и мармалад. След банята Брено трябва да помогне в чистенето, въпреки че се намира в отделение за болни.

Преди обяд затворникът може да излезе на двора, където да тича, да играе волейбол или футбол. Освен това има и фитнес зала.

В 11 часа е обядът, а днешното меню е пилешко месо с картофена салата. Вечерята пък е още в 16 часа и най-често е наденица с хляб.

Колко още Брено ще стои в затвора не е ясно. Според информация на „Билд” в края на седмицата той ще може да бъде пуснат под гаранция. В това време пък полицията продължава да претърсва изгорялата къща за улики.

Брено е вече четвърти ден в затвора

източник: снимки: Reuters