Сензационен трансфер е на път да направи втородивизионният немски Хофенхайм. Ръководството на новака във втора Бундеслига е постигнало договорка за трансфера на 20-годишния футболист на Гремио Карлос Едуардо. Сумата, която амбициозните немци трябва да заплатят на тима от Порто Алегре е около 9 милиона евро.

 

„Шансовете да го привлечем изглеждат доста добри”, заяви мениджърът на Хофенхайм Ян Шинделмайсер. Все още се уточняват дребни детайли по контракта.

 

Халфът, който е считан за един от най-големите таланти в страната на кафето, е желан и от Херта, Порто и Пари Сен Жермен.

 

Едуардо, който освен като плеймейкър, може да играе и като ляво крило или нападател, трябва да подпише 5-годишен договор. В най-добрия случай бразилецът ще може да дебютира в понеделник срещу Фрайбург.

 

Преди това, Хофенхайм направи още един сериозен трансфер. За 21-годишния нигерийски нападател Чинеду Огбуке Обаси бяха платени 6 милиона евро. Въпреки това тимът започна зле сезона. От два двубоя те имат едва една спечелена точка.

 

Едуардо бе в състава на Бразилия за Копа Америка.